26 Temmuz 2014 Cumartesi

Biri Beni, Biri Seni, Biri Onu, BİRİ BİZİ Gözetliyor.!


Bir kızılderili atasözü dermiş ki; “Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Sana uymayabilirim. Yanımda yürü ki böylece seni görebileyim, böylece ikimiz eşit oluruz.”

Yazılanları an be an kaydeden, biz san ki oradaymış gibi görebileceğimiz yani bilgisayarımızla yan yanaymış gibi hissedeceğimiz,  her tuş kaydını kayıt altına alan ve onunla eşit zamanda olacağımız bir program yazmaya çalışalım.

Aslında tahmin ettiğiniz gibi bu bir basit Keylogger programı.  

Keylogger programları temelde dört kategori altında toplanmıştır;
1 - Yazılımla çalışan keyloggerlar: Sisteminize yüklenmesiyle aktif hale gelen tuş takip programlarıdır, klavyenizde basılan her tuşu bir dosyaya kaydeder.

2 - Donanımla çalışan keyloggerlar: Bilgisayarınıza bir donanım eklemesiyle aktif hale gelen tuş takip cihazıdır, klavyenizde basılan her tuşu bir kalıcı bellek kartına yazılıma ihtiyaç duymadan kaydeder.

3 - Güvenlik amaçlı keyloggerlar: Genelde ebeveynlerin çocuklarını internet başındayken takip etmeleri için kullanılır ve tamamen sistem sahibinin bilgisi dahilindedir.

4 - Saldırı amaçlı keyloggerlar: Güvenliğinizi tehdit eden keyloggerlar çeşitli yollardan bilgisayarınıza bulaşabilir. Bu yollardan en yaygını herhangi bir programın içine keylogger yerleştirilerek sisteminizde çalıştırılmasıdır. Şüphesiz en büyük tehdit eş zamanlı mesajlaşma programları (Google talk , MSN, ICQ, Yahoo vb.). Bir saldırgan size herhangi bir dosya gönderebilir. Gönderdiği bu dosyanın içine (genelde program yada fotoğraf  olur ) keylogger yerleştirilir. Gönderdiği dosya çalışıyor gözükürken aslında arka taraflarda keylogger çalışmaya başlamıştır bile.

Yukarıdakilerinden hangisi olursa olsun haberimiz olmadan kendi bilgisayarımıza bulaşmış olması çok kötü bir durumdur. Çünkü sizi takip eden, her yazdığınızı kaydeden ve keyloggerı yazanın istediği bir yere çıktı olarak gönderen bu yazılım yada donanımlar size ait tüm dökümanlarınızı ve şifrelerinizi bilmekte. Hatta çok profesyonel boyutta olanları klavye’den yazdıklarınız dışında anlık resim, video ve hatta web cam üzerinden çekim yaparak bu dosyaları istedikleri yere gönderebilmektedirler.

Bunlardan kısmen de olsa korunma yöntemleri var...
Ancak, daha önce çıkan şu haberleri hatırlarsınız;
“XX firması sattığı bilgisayarlara keylogger koymuş”,
“YY firması sattığı routerlara arka kapı bırakmış ve keylogger yüklemiş”.
Aslında dünyaca ünlü hatta o üründe tekel haline gelmiş dev firmalar bunları bilerek koymakta…

Gelelim bizim kendi yapacağımız keylogger’a . Yukarıda bahsettiğimiz  birinci maddedeki  yazılımla çalışan KeyLogger yapmaya çalışacağız ve bunu için VB6 kullanacağız. İlk adım olarak VB’de yeni bir form açalım ve içine iki adet Text box ekleyelim.

Sonra zamanlamayı kontrol etmek yani her bir tuş vuruşunu yakalayabilmek için iki/üç adet timer ekleyerek Timer 1’in interval değerini 5, Timer 2’in interval değerini 20000 ve Timer 3’ün interval değerini de 60000 yapalım.


Genel görüntüyü aşağıdaki gibi olmalı. Bu arada üçüncü timer’ı neden koyduğumuzu daha sonra anlatacağım.


İlgili tüm kod satırlarını aşağıdaki “Klog.txt” dosyasından alarak oluşturduğunuz form’un kod alanına  koymanız gerekir. Bu kodu copy/paste ettikten sonra kodu direk çalıştırabiliriz.


Çalışmaya başladığında her tuş vuruşunu kodun içinde yer alan  Text2.Text = "c:\temp\KLog_" & Format(Now, "ddmmyyyy") & ".txt"  satırındaki  dosyaya yazacaktır.

Yani format  “C:\Temp\KLog_GünAyYıl.txt” (C:\Temp\KLog_25072014.txt) şeklinde olacaktır.
Bu haliyle File menüsünden ilgili kodu exe dosyasına çevirdikten sonra dosyayı bilgisayarımızın açılış anahtarının altına kopyalayabiliriz(C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup). 

 Böylece sisteme hangi kullanıcı girerse girsin oluşturduğumuz dosya otomatik olarak çalışacaktır.
Şimdi gelelim üçüncü timer’ın ne işe yaradığına. Diyelim ki bizden habersiz birisi bizim bilgisayarımızı açtı eğer aşağıdaki “KLOg_Mail.txt”  içindeki kodları diğer kodların en altına kopyalarsanız ve içinde bulunan  “XXX@gmail.com”  ve "ŞifreniziBurayaYazın"  alanlarındaki yerlere kendi Gmail adresinizi ve şifrenizi girdikten sonra File menüsünden tekrar exe olarak derlerseniz, bu olşuşturduğunuz yeni exe’yi çalıştırdığınızda otomatik olarak sizin gmail adresinize mail gönderecek ve bilgisayarın başında olmasanız da mailinizden yazılanları takip edebileceksiniz.


Şunu eklemek isterim ki yaptınız her exe yi anti virüs programınız tarafından engellenmemesi için güvenilir dosya olarak eklemenizde fayda var.!

Aşağıda ilgili exe’nin  Gmailsiz halini indirip kullanabilir yada tüm adımları kendiniz yaparak yeni bir exe dosyası oluşturabilirsiniz.

KLGs.exe   ( Zip PWD. Zz246810_ )


Saygılarımla,
@ziz BİLGİLİ

Hiç yorum yok: